Cene u EUR Cene u DIN

Najčešća Pitanja i Odgovori

Pitanje. Da li su vaši proizvodi iz EU ili iz Kine i kako ih uopšte kupiti?
Odgovor. Svi proizvodi na našem sajtu su visokog kvaliteta proizvodeni u Kini ili u nekoj od zemalja EU. KUPOVINA TO JEST NARUČIVANJE I PLAĆANJE JE KRAJNE JEDNOSTAVNO I MOŽETE POGLEDATI UPUTSTVO NA LINKU OVDE - KAKO KUPITI?

Pitanje 1. Kako izvršiti plaćanje, da li je sigurno?
Odgovor 1. Plaćanje možete izvršiti na više načina u zavisnosti iz koje ste zemlje. Dostupno je plaćanje svim platnim karticama, Western Union međunarodna uplata, uplata na tekući račun banaka u Srbiji ili uplata u poštama Srbije POST-NET uplatnicom. Svako plaćanje je 100% pouzdano i sigurno. Svakog dana uspešno izvršavamo veliki broj transakcija i slanja paketa ka zemljama bivše YU. Proizvod koji naručite garantujemo da će biti poslat u najkraćem mogućem roku. Ono na šta treba da obratite pažnju je da nam dostavite precizne podatke adrese pri naručivanju.

Pitanje 1.1 Da li je moguće plaćanje pouzećem (poštaru kad donese paket)?
Odgovor 1.1 Svi proizvodi se šalju iz Kine ili Engleske direktno na adresu kupca bilo gde u svetu. Plaćanje pouzećem nije moguće u međunarodnom poštanskom transportu, svi naši proizvodi šalju se direktno iz Engleske ili Kine na vašu kućnu adresu tako da trenutno nismo u mogućnosti da vam ponudimo takav vid plaćanja. Iz toga razloga plaćanje je obavezno unapred.

P2. Šta sve mogu da kupim? Da li postoje ograničenja?
O2. Naravno možete kupiti sve proizvode koje pronađete na sajtu. Molimo Vas da se informišete u Vašoj zemlji  o pravnim osnovama i carini za kupovinu određenih tipova i vrsta robe koju želite da kupite. Nećemo preuzeti odgovornost ako Vam paket bude zaplenjen na granici.

P3 Koja je valuta na sajtu? Koju valutu vi koristite? Koji je kurs?
O3. Na sajtu radi pregleda se koriste EUR i RSD (srpski dinar), uplata platnim karticama moze biti u bilo kojoj valuti s'tim da će uplata biti konvertovana u EUR po trenutnom kursu banke koja Vam je izdala karticu, ova konverzija je automatska. Western Union uplata se vrši u valuti vaše zemlje ili u EUR. Uplata na tekući račun banke u Srbiji i POST-NET uplatnica u poštama Srbije vrši se u dinarima (RSD).

P4 Šta sve plaćam ako koristim vaše usluge?
O10. Plaća se samo cena proizvoda, cena transporta i dostave je BESPLATNA, proizvodi sa cenom većom od 50 EUR mogu biti ocarinjeni u vašoj zemlji i samim tim iznos carine dodat na cenu proizvoda prilikom dostave. Za carinske propise u vašoj zemlji raspitaj te se kod nadležnih organa. Na primer u Srbiji proizvodi sa cenom nižom od 50EUR ne podležu carini i nećete imati nikakvih troškova carinjenja, Hrvatska na primer kao članica EU ne plaća carinu na naše proizvode jer ih šaljemo iz zemlje EU - Engleske... Više o tome pogledajte na ovoj stranici.

VAŽNA NAPOMENA: UKOLIKO DOĐE DO ZADRŽAVANJA ROBE NA CARINI, TO VREME SE DODAJE NA VREME DOSTAVE VAŠEG PROZVODA, U ZAVISNOSTI OD ZEMLJE, PAKET NA CARINI MOŽE STAJATI SAMO JEDAN DAN ALI SE DEŠAVALO DA STOJI I  OKO 10 DANA, LEŽARINA TO JEST VREME KOJE PAKET BUDE NA CARINI SE NE PLAĆA.

 

P5. Da li treba da plaćam neke dodatne troškove za međunarodno slanje paketa kao što su deklaraciona taksa , taksa za registraciju ili porez na gorivo?
O5. Ne.

 

P6  Da li šaljete pakete i u moju zemlju?
O6. Da, servisi za slanje paketa koje koristimo (obično DHL regular post) šalju pakete u skoro sve zemlje sveta na Vašu adresu pa tako i u sve zemlje bivše SFRJ. Ako želite da Vam pošaljemo paket u neku drugu zemlju koja nije u opciji odabira molimo obratite nam se mailom, pošto imamo mogućnost slanja paketa i u druge zemlje. Slanje paketa u Crnu Goru i Makedoniju vršimo bez problema i ako iz iskustva možemo reći da je dostava nešto duža (par dana) nego u ostale zemlje bivše regiona.

P7. Koliko je potrebno vremena da mi stigne paket?
O7. U praksi nakon uplate potreban je jedan dan kako bi spremili i poslali Vaš paket. U zavisnoti od trenutka međunarodnog transporta potrebno je oko 5-15 radnih dana da paket bude dostavljen do Vaše "domaće" poštanske službe, nakon toga u praksi još 1-2 dana da bude dostavljen do Vaše kućne adrese. Znači u proseku ukupno negde oko 6-16 radnih dana.

P8. Ko je odgovoran ako se nešto dogodi mom paketu prilikom transportu?
O8. Kada su u pitanju lomljive stvari mi ih uvek pažljivo pregledamo i upakujem pre slanja tako da ne može doći do njihovog oštećenja. Međutim ako u transportu dođe do nekog oštećenja mi nismo i ne možemo biti odgovorni za tako nešto pošto smo poslali ispravan prozvod! Mi garantujemo da će osetljivi ili vredniji proizvodi stići upakovani u "sigurnosne" vazdušne kesici ili slične zaštite. Do sada smo imali minimalan broj takvih problema sa oštećenjem robe. Primalac ili ovlašćeno lice može Pošti da reklamira oštećenje ili umanjenje sadržaja registrovane pošiljke, u ovom slučaju paketa odmah prilikom uručenja pošiljke, a najkasnije narednog radnog dana. U tom slučaju pošta je dužna da izvrši komisijski pregled pošiljke u prisustvu primaoca ili ovlašćenog lica i da sačini zapisnik o neispravnosti pošiljke u dva primerka.
Ako primalac ili ovlašćeno lice izjavi reklamaciju posle uručenja pošiljke dužan je da priloži izjavu da oštećenje ili umanjenje sadržaja registrovane pošiljke nije nastalo nakon uručenja. Pre međunarodnog slanja svi proizvodi se proveravaju u našem skladištu. Neposredno po prijemu pred poštarom otvorite paket i proverite da li je pošiljka ispravna.

 

P9. Kako da vas kontaktiram.

Najbrži način za kontaktiranje je na našoj online kontakt stranici.

Ostali podaci:
Email: help@robaizkine.com ili robaizkinecom@gmail.com
Tel: +44 7031947579

 

 

P9. Šta ako proizvod, njegova boja ili veličina nisu kao što sam poručio/la?
O9.  Proizvod nije isti kao na slici!

1 Boja proizvoda nije kao na slici

Ovo se odnosi na boju Vaše poručenog proizvoda, kada ona nije iste boji kao na slici koju ste gledali prilikom odabira predmeta kupovine. U slučaju da prodavac nije naveo boju proizvoda ili Vi u svojoj porudžbi niste precizirali koju boju želite, mi nećemo prihvatiti Vašu pritužbu na boju proizvoda.

2 Proizvod nije odgovarajuće veličine

Veličina proizvoda koji ste primili ne odgovara opisu proizvoda na sajtu prodavca. Veličine se izražavaju u standardnim mernim jedinicama. U slučaju da prodavac nije naveo u opisu proizvoda njegovu veličinu ili u dogovoru sa prodavcem pri porudžbi niste precizirali veličinu proizvoda, mi nećemo prihvatiti Vašu pritužbu na veličinu proizvoda.

3 Proizvod ne odgovara opisu

Proizvod koji ste dobili odnosno njegova dodatna oprema ne odgovaraju opisu na sajtu proizvođača. U slučaju da prodavac nije naveo u opisu proizvoda njegovu dodatnu opremu ili u dogovoru sa prodavcem pri porudžbi niste precizirali dodatnu opremu, mi nećemo prihvatiti Vašu pritužbu na dodatnu opremu.

4 Tip/dizajn nisu kao u opisu proizvoda

Ovo se odnosi na performanse, specifikacije i dimenzije proizvoda. Ako se ispostavi u roku od dva dana od dana prijema proizvoda da je Vaš proizvod neispravan imate pravo da pišete pritužbu na naš Email, a mi preuzimamo na sebe povraćaj Vašeg proizvoda i nabavku novog. Troškove transport slanja i povraćaja proizvoda snosi kupac. Za zamenu proizvoda potrebno je da u paketu imate svu opremu i dokumentaciju koja je pratila Vaš paket.
Proizvod koji je oštećen zbog nestručnog rukovanja nećemo primiti!
Proizvod se vraća u original pakovanju sa dobijenom kompletnom opremom i opisom kvara i kako je do njega došlo. Oštećene i zbog nestručnog rukovanja neispravne proizvode ne možemo primati. .

Prilikom kupovine zahtevamo da nam prosledite fotografije proizvoda sa što detaljnijim opisom u napomeni kako ne bi došlo do greške. Ako se ispostavi da je došlo do greške našom krivicom prilikom kupovine ili slanja proizvoda refundiraćemo Vam novac.