Cene u EUR Cene u DIN

Povrat robe

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku i pri određenim razlozima vrati kupljenu robu.

Robaizkine.com je međunarodni portal za preprodaju to jest samo pruža uslugu (prevod) kupovine na partenerskim (affiliate) sajtovima aliexpress.com i banggood.com i kao takav posluje po istim pravilima povraćaja robe kao i gore pomenuti.

Kako se radi o međunarodnim pošiljkama, povrat robe se prihvata u slučaju pimanja oštećenog proizvoda (DOA ili Dead on arrival) ili u slučaju da proizvod ne odgovara opisu na stranici konkretnog proizvoda sajta www.robaizkine.com

 

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima i napisan RAZLOG VRAĆANJA:

1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem sajta vratiti robu u roku od 10 dana od dana preuzimanja artikla, slanjem robe međunarodnom poštom (istom poštanskom služnom ili istog ranga kojim je proizvod i poslat kupcu). U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani. Povrat međunarodnom poštom se vrši o trošku kupca i kupac je dužan da u roku od 10 dana od prijema robe dostavi međunarodni broj za praćenje paketa, to jest dokaz da je prozivod poslao na adresu sa koje mu je i poslat.

2. Ukoliko je greškom prodavnice fakturisana roba koju kupac nije poručio ili je proizvod stigao oštećen ili ne odgovara opisu na stranici sajta , rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 15 dana od trenutka prijema robe.

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine to jest po prijemu. Kupac nas o ovom obaveštava , slanjem maila na help@robaizkine.com

 

 

 

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe to jest pošiljka u okviru svoje zemlje a ne međunarodna pošiljka iz Kine ili Engleske, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla:

-         Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)

-         Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...)

-         Ukoliko je roba poručena preko WEB-a poslaće nam i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

Po prijemu ovako poslate robe služba RMA će utvrditi stanje i ispravnost artikla i obavestiti nas da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.

Ukoliko vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte naš servis kako bi vam poslali zamenu.